Kandidatens lidenskap er hodejegerens drivkraft

Rekruttering

Les mer om hvordan vi hjelper bedrifter med rekruttering.

Rekruttering

Del

Facebook iconLinkedIn iconMail icon

For Sissel Gladsø, seniorrådgiver rekruttering og hodejeger, er de kandidatene som mener de kan forandre verden selve rosinen i pølsa i rekrutteringsarbeidet. Og det er en fordel for arbeidsgiver.

Det er ikke det å finne en CV som matcher kravspesifikasjonen som får henne opp av sengen hver morgen. Dette er naturligvis en del av jobben, men det er nok også det enkleste – og kanskje den kjedeligste, ifølge rekruttereren.

People with passion
can change the world!

Steve Jobs

Lidenskap endrer verden

Mer spennende er det derimot å finne kandidaten med lidenskap, som samtidig treffer bedriftens kultur og miljø.

– Men så lenge jeg jobber som hodejeger kommer alltid følgende til å være en ledestjerne for meg: «Hire for attitude – train for skills»! Vi vil finne kandidaten som tror han kan forandre verden. Hun som brenner for og identifiserer seg med selskapet, faget og utviklingen. Som Steve Jobs uttrykte det: «De som er gale nok til å tro de kan forandre verden, er de som faktisk kommer til å gjøre det!».

Fordel for arbeidsgiver

For arbeidsgivers del mener Gladsø at lidenskapelige ansatte er en stor fordel. Denne type mennesker er en ressurs, om man ser det med utviklingsbriller på. Hvem vil ikke ha denne personen inn i sitt selskap?

– Vi trenger disse personene i et marked der teknologien endrer våre bruksvaner raskere enn noen gang. Ingen vet hva ny teknologi vil gjøre for vårt marked, vår bransje og vår profesjon. Da er det avgjørende nettopp å jobbe med mennesker som tror de kan forandre verden.

Høyt ansett kvalitet

Rekruttereren er tydelig på at det er slike mennesker hun leter etter hver dag, og at det å daglig møte dem, bli inspirert av dem og få gleden av å presentere dem for sine kunder er inspirasjonen som driver henne videre – til gagn for både kunden og henne selv. Hun mener kandidater er tjent med å fremdyrke den lidenskapeligheten de bærer på.

– Når jeg finner de som har troen på at de kan forandre verden, får jeg troen på at også jeg er med på forandringen. For de kandidater som holder tilbake på lidenskapen er min anbefaling heller å dyrke den frem. Det vil både du selv, arbeidsgiver og vi som rekrutterer deg ha utbytte av!

Veien videre?

Hvis du er en lidenskapelig person som ønsker å utgjøre en forskjell for din nye arbeidsgiver, anbefaler vi deg å ta en titt på våre ledige stillinger.

Er du på andre siden av bordet og leter etter den rette kandidat som er innstilt på å forandre verden, kan du kontakte skribenten eller lese mer om hva Skagerak Consulting kan tilby for å avhjelpe dine rekrutteringsbehov her.

OM SKRIBENTEN

Sissel Gladsø

Sissel er seniorrådgiver innen executive search, rekruttering, coaching, karriererådgivning og lederstøtte. Hun har bred erfaring fra leder- og spesialistrekruttering og har samarbeidet med alt fra store konsern til små selskaper med prosesser knyttet til executive search og search and selection. Hun har mer enn ti års erfaring innen rekruttering til privat og offentlig sektor og jobber hovedsakelig med rekruttering av mellomledere og fagspesialister.