Dette er stikkordet for 2020​:

Rekruttering

Les mer om hvordan vi hjelper bedrifter med rekruttering.

Rekruttering

Del

Facebook iconLinkedIn iconMail icon

Selv om dagens arbeidsmarked er bedre enn for 5 år siden, ser vi tydelige tendenser til at man må følge med for å være med. Nå er det ikke bare «armer og bein» som teller, slik det var da oljebransjen nærmest «støvsugde» markedet etter arbeidskraft. Nå er det først og fremst kompetanse som gjelder. Enkelte bedrifter både opp- og nedbemanner på samme tid fordi behovet har endret seg.

Men må bedriften nødvendigvis nedbemanne? Hva med en omstilling?

Et fint eksempel er en bank jeg var i kontakt med i forrige uke. Nå som skrankene er borte, hvor er de ansatte blitt av?

En representant for de ansatte fortalte at de var i gang med omstilling. Nå var det ikke økonomer de trengte flere av, nå var det mennesker med IT-kunnskap. Mennesker som kunne utvikle smarte og effektive bankløsninger, men også svare kundene på spørsmål via chat, e-post og på telefon. Banken hadde ikke behov for å gå til oppsigelser, men for omstilling og gi tilbud til de ansatte om etterutdanning. Denne bedriften visste hva de hadde behov for og satte i gang tiltak for å beholde sine ansatte.

Stikkordet for 2020 er altså «endring»

Ikke alle bedrifter har klarlagt sine behov for kompetanse, dermed er de ikke forberedt når behovet oppstår. Det er både smart og økonomisk å være forberedt i et marked i konstant endring. I stedet for å gå til oppsigelser, kan bedriften beholde sine ansatte hvis begge parter er positive til, og evner en omstillingsprosess.

Bedre og mer smidige prosesser

Ved slike endringer i organisasjonen kan vi bidra til å gjøre prosessen så smidig, effektiv og produktiv som mulig ved en tilpasset karriereveiledning. Vi kartlegger den ansattes kunnskaper, ønsker og mål, og coacher vedkommende videre i positiv retning.

Hvis oppsigelser/nedbemanning er uunngåelig, lærer vi den ansatte å skrive informative CV’er og spissede søknader, avtale møter, forbereder dem til intervjuer m.m.

Gode prosesser gir godt renommé

Når den enkelte blir møtt med et profesjonelt apparat etter en beskjed om omstilling eller nedbemanning, vil det gi positive ringvirkninger – både for den ansatte og for bedriften som helhet. Kanskje ønsker bedriften den ansatte tilbake igjen på et senere tidspunkt? Uansett er en slik profesjonell løsning på en vanskelig situasjon, noe som vil gi bedriften et godt renommé blant fremtidige jobbsøkere.

Vi har lang og allsidig erfaring fra både store, mellomstore og små bedrifter når det gjelder rekruttering, organisasjonsendringer, omstillinger og nedbemanning.

I Skagerak Consulting har vi flere dyktige bedriftsrådgivere med erfaringer fra ulike fagområder, slik at vi kan dekke kundenes ulike behov. Ta kontakt med Lisbeth H. Holen eller en av våre andre rådgivere for en uforpliktende samtale om du vil ha mer informasjon om hva vi kan bidra med.

OM SKRIBENTEN

Lisbeth H. Holen

Lisbeth er Seniorrådgiver i rekrutteringsgruppen i SkC og er tilknyttet vårt kontor i Kristiansand. Hun jobber med rekruttering av ledere og spesialister til de fleste bransjer i Sør-Norge. Hun jobber også med karriere – og omstillingsarbeid, spesielt i forbindelse med nedbemanninger eller endringer i en bedrift, og har mye erfaring med rekruttering av minoriteter.