Nytt år – nye muligheter!

Leder og organisasjonsutvikling

Les mer om hvordan vi hjelper bedrifter med utvikling.

Hva gjør vi

Rekruttering

Les mer om hvordan vi hjelper bedrifter med rekruttering.

Rekruttering

Strategi og virksomhetsutvikling

Les mer om hvordan vi hjelper bedrifter med utvikling.

Hva gjør vi

Del

Facebook iconLinkedIn iconMail icon

Vi er inni den mørkeste årstiden og dagene er lange. Men snart snur sola og vi går inn i et nytt år. Det er tid for litt ettertanke for enhver, om det er jobb, familie, egen helse eller annet. De fleste raser av sted i hverdagen, uten å stoppe opp og kjenne på hvordan man har det. Daglig blir vi oversvømt med informasjon om høye renter, inflasjon og kommende økt arbeidsløshet.

Vi sier «nytt år, nye muligheter«.
Det er en flott holdning som kan gi inspirasjon til å sette nye mål og retning. Er jeg på et sted jeg vil og ønsker å være? I jobbsammenheng kan det bety trives jeg der jeg er? Gir jobben min mening? Får jeg utviklet meg i stillingen min? Har jeg gode kollegaer? Har jeg en «trygg» arbeidsplass?. Under er noen tanker du kan benytte for egen del.

 • «Lesson learned»:
  Hvilke erfaringer og lærdom kan jeg ta med meg fra dette året? Kartlegg hva som fungerte bra, hva som kan forbedres, hva har du lært og hvordan kan du bruke denne kunnskapen til å ta bedre valg neste år.
 • Nye målsettinger:
  Sett deg mål som er tydelige og realistiske. De bør være klare og noe du kan strekke deg etter. Det kan være karrieremål, ny jobb, studie, personlige mål eller andre områder du ønsker å fokusere på. Husk – tydelig og oppnåelige mål gir sterk mestring og motivasjon.
 • CV og LinkedIn-profil:
  Kanskje på tide å oppdatere CV’en? Bruk tid på å oppdatere med dine prestasjoner, ferdigheter og erfaringer. Du er vel på Linkedin? Hvis ikke lag en god profil hvor du er synlig. Du som har profil allerede – er den oppdatert og reflekterer den din nåværende profesjonelle status eller andre ting du har gjort? Sørg for at din profil er interessant og oppdatert. Det gjør deg til en spennende kandidat for fremtidige arbeidsgivere eller rekrutterere.
 • Ferdigheter og muligheter:
  Hvordan kan du skille deg ut i den økende konkurranse i arbeidsmarkedet? Tilegn deg ny kunnskap, lær nye tekniske verktøy, ta et kurs eller videreutdanning. Delta på en workshop eller ta et frivillig arbeid. Vis at du tør å ta nye muligheter, at du er nysgjerrig og vil utvikle deg. Ha et åpent sinn. Vær fleksibel og lyttende.
 • Bygg nettverk:
  Veldig mange stillinger går gjennom nettverk eller uten annonsering. Vær proaktiv og delta på f.eks bransjetreff, møter i næringsforeninger, eller ta en telefon til tidligere kollega. Livet er ofte tilfeldigheter, men du kan gjør mye selv. Kontakt en hodejeger eller en rekrutterer og fortell hvem du er, hva du kan og hva du ser etter i en ny stilling. Nettverk kan åpne nye dører, men du må selv åpne døren.
 • Ta vare på deg selv:
  Husk å ha en god balanse mellom arbeid og personlig liv. Pass på at du tar vare på din fysiske- og mentale helse mens du forfølger dine mål og endring. Trening gir overskudd og kan klarne tankene. Les en bok, gå på kino, værs sosial med familie og venner eller bare slapp helt av.

Lykke til med 2024!

Forslag til andre artikler/fagstoff fra Skagerak Consulting
Les også: Vi utvikler mennesker – karriereveiledning
Les også: Innkalt til jobbintervju? Slik øker du jobbmulighetene!
Les også: Søke jobb? Gode råd til søknaden!
Les også: ChatGPT vs the human brain ved vurdering av kandidater!

OM SKRIBENTEN

Øyvind Johannessen

Øyvind er seniorrådgiver innen executive search, rekruttering, coaching og karriererådgivning. Han har over 11 års erfaring i leder og spesialist rekruttering. Han har Master fra BI innen strategisk ledelse og bred internasjonal erfaring, spesielt fra det tyske markedet. Han jobber primært innen bank, industri, retail, produksjon, bygg og anlegg. Øyvind er genuint interessert i mennesker, og har alltid et smil på lur.